Till skillnad från förra veckans kalla match var det denna dag strålande sol på Heden. FFD var taggade för nya poäng efter den fina säsongsinledningen. Motståndet för dagen stod Ekebäck för. Vi hade dem i samma serie förra året och då var de ett svårt lag att möta. Första omgången lyckades vi orättvist vinna med 3-2 och i returen vann de med övertygande 4-2. På förhand såg de alltså ut att bli säsongens hittills svåraste motstånd.

Matchen blåstes igång och vi började med solen i ögonen. Rödskägget gjorde debut i backlinjen tillsammans med den formgjutna backen Anders ”Petter Hansson” Olofsson. Matchen började intesivt och svängde åt båda håll. Andreas fick tidigt en boll han tog ner på bröstet strax utanför straffområdet (gissar jag, det finns inga straffområdeslinjer…) och klippte till direkt. Den gick en bit över. Domarn gav tipset att luta sig mer framåt nästa gång.

Man märkte tidigt att Ekebäcks strategi var att gå på snabba kontringar. Så fort vi blev av med bollen kom de snabbt med en stadig offensiv. Det blev en svettig första halvlek för backlinjen och Adam. Det blev även svettigt sådan för Ekebäcks målis när FFD, likt värsta brassarna, lirade klapp-klapp-spel fram till ett friläge som smektes en liten bit utanför. Första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek satte FFD tidigt press och jobbade sig till en frispark på offensiv planhalva. Anders var snabbt där och såg Tevel smyga runt som en finsk iller längs kanten. Han slog en pass till honom, en variant som Ekebäck inte var helt beredda på. Tevel kom lite ur vinkel men beslutade ändå att gå på avslut. Det blev ett välplacerat sådant som smekte stolpen in i mål, 1-0!

Likt det FFD vi är vana att se blir vi direkt passiva när vi tagit ledningen i matcher. En stund efter målet kom de igenom och tryckte in kvitteringen, 1-1. FFD började nu kämpa för att ta ledningen och skapade ett gäng farliga chanser, Ekebäcks målis var dock där och höll tätt. Ekebäck skapade en del chanser i andra halvlek, men fint jobb av samtliga FFD’are gjorde att det aldrig blev jättefarligt.

Mot slutet av matchen fick vi en frispark. Anders verkade sugen på att dra på en distansbalja, så jag passade till honom. Istället för att dra på skott direkt tog han emot och började ställa in siktet, Booom! Rätt i krysset…på en av Ekebäcks spelare… Mot slutet av matchen var Hank nära att ställa Ekebäcks målis när han drog en välplacerad bredsida mot ena stolpen, dock lyckades målisen få undan bollen.

En stabil insats resulterade i ytterligare 1 pinne, och vi är efter tre omgångar det enda obesegrade laget i vår division.

Vill passa på att tacka alla för en riktigt fin kämparinsats in i sista sekund. Lämnade jag backpositionen så var det alltid någon bakom mig och täckte upp, mycket vackert att se!

OBS! Bild från Rover Cup, fotograf: Johan Stephan

Klart slut målsprut!
/Rödskägg