V-is-ca Böselona

By 21 april, 2016Matcher, Nyheter
Snow

Det var en kylslagen kväll på heden i april. Endast kvinnor i burrrrrrka vågade sig ut, Lasse på heden hade bunkrat upp med is-terband och kall-skänkan på Kometen gick ut i strejk. Trots detta frostiga klimat fanns det en oas av värme längs staketet som delar vår arena. Det var pojkarna i FFD som stod och samtalade om livet, nötcreme och Göteborgs rapé.

Plötsligt kom en gammal man i rött och meddelade att det var dags att spela boll. Pojkarna tog gladeligen av sig sina överdragskläder av diverse hipsteraktiga märke, sprang ut på den frostiga plastmattan och gjorde sig redo för en batalj.

Det var det för dagen blåklädda gänget i Böselona som ville sparka läder med hjältarna i spräckligt. Kampen började direkt, kanske för att undvika amputationer på grund av kylan. Efter ett par sparkar inträffade en så kallad ”inverterad vintersäsongare”, dvs på något mystiskt sätt snubblades bollen in i mål, fast i FFDs eget mål, därav benämningen ”inverterad”. Surt, men strax efter tändes hoppet av en gnutta då Michelangelo ”Blanksko” Lasson mötte ett inlägg men tyvärr räddade målvaktsjäveln. Efter det hände inte så mycket mer än att undertecknat skrek på Jonas att sparka ut bollen snabbare.

Torsk 0-1.

David aka Dodde