Toppen mot botten

By 12 mars, 2016Matcher
ffd

Seriesegern var innan sista omgången redan säkrad. En match återstod dock, mot tabelljumbon FC Braeburn. De låg hopplöst sist i tabellen på 0 poäng. FFD såg det här som en chans att visa sitt bästa spel inför utomhussäsongen.

Med några minuter kvar till avspark insåg vi dock att motståndet inte skulle dyka upp. Som jag förstått det har de lämnat några wo tidigare, så vi visste att det skulle kunna bli så även denna match. Eftersom vi inte hade hört något antog vi att de skulle dyka upp, men icke.

På planen bredvid stod laget Gubbarna Grus (hette de så?) även de utan motstånd. Så vi beslöt oss för att avsluta inomhussäsongen med en träningsmatch. Domarn kollade sitt Facebook-flöde och hade inte tid att döma matchen, men han var snäll nog att ta tiden åt oss.

Matchen inleddes i klassisk träningsmatchkaraktär. Dåligt tempo och snällt spel i närkamperna. Gruset var dock strået vassare och pressade på med sina bollsäkra spelare. I halvtid stod det 3-0 till dem. FFDs höjdpunkter i första halvlek var en stolpträff och Andreas finfina passningsfint (hoppas få se mer av den framöver). Även om detta bara var en träningsmatch var det viktigt att avsluta säsongen med hedern i behåll. Vi snackade gött i halvlek och bestämde oss för att visa vad vi går för.

I andra halvlek blev det en helt annan match. FFD lirade gött och försvarade gött. Till slut kom utdelningen. Bedow på styrning, 3-1, André tryckte in 3-2, Viktor tåpajjade upp 3-3 i nättaket, Tevel nickskarvade in Jonas fint måttade utspark till 3-4 och det sista som hände var att Andreas (?) pressade in slutresultatet 3-5. Värt att nämna var att Jonas stod för väldigt många fina räddningar i andra halvlek. Jonas är också den enda av oss som lirat alla matcher, som belöning får han får lite extra fokus på bilden till detta inlägg.

Vi gick alltså igenom hela denna säsong med endast vinster. Lätt overkligt, men väldigt vackert.

Framöver väntar premiär i utomhusserien, gissningsvis någon gång i början/mitten på april. Sen väntar klassiska Rover Cup i slutet på april.

Tack för en mycket bra inomhussäsong!

/Rödskägg