Seriesegern säkrad!

By 27 februari, 2016Matcher
ffd_lagbild

Med 2 återstående matcher hade vi ett försprång på 5 poäng ner till tabelltvåan. Vi hade alltså redan denna omgång möjlighet att säkra seriesegern, dessutom hade vi bottenlagen kvar att möta. Motståndet denna veckan stod Il Vero Calcio för, ett lag med endast 4 poäng inspelade på sina 6 spelade matcher.

FFD ställde upp med ett 10 gubbar starkt lag. Interna skytteligaledaren Martin kunde inte denna omgång, vilket gjorde mig lite lätt orolig. En ledig plats fanns alltså över, och för första gången under inomhussäsongen tog köttarn Anders ”Petter Hansson” plats i laget. Mitt enda krav var att han var tvungen att göra mål om han skulle få spela.

Matchen drog igång. Vi bjöd inte på några direkta farligheter inledningsvis, men vi fick heller inte riktigt igång något eget spel. Det dröjde ca 10 minuter in i matchen innan vi fick ett inkast högt upp i plan. Inkastet kastades över en av deras backar till Viktor som läckert tog emot med vänstern, vände upp och tryckte in 1-0 med högerdojan!

Lite senare fick vi ett nytt inkast som slungades in till Samuel runt mittcirkeln. Han drev fram några steg innan han bombade upp en stenhård balja rätt upp i krysset (kandidat till säsongens mål), 2-0! Nu började vi lira självsäkert och snyggt. Innan halvtid spelades bollen läckert fram till Tevel som stod och tänkte på det finska vinterkriget vid ena stolpen. Han tryckte fint in 3-0.

I halvtid snackade vi lite gött och drömde oss bort mot seriesegern. Men man ska inte ta något för givet. I inledningen av andra halvlek var väldigt många FFD-spelare sugna på att slå på extremoffensiven. Detta resulterade så småningom i ett friläge för Il Vero Calcio som svingade en kängjävel på bollen, ribba in. 3-1. En viss oro infann sig, men den blev kortvarig. Viktor som på jobbchatten tidigare samma dag lovat att göra 2 mål höll sitt ord. Strax efter deras mål tryckte han in 4-1. Sen lirade vi väldigt självsäkert resten av matchen. I princip samtliga FFD-spelare stod för åtminstone varsin fin soloräd som var nära att resultera i mål. Anders höll sitt ord när han framför mål petade in 5-1. Mot slutet av matchen drog han även på ett skott (enligt honom själv) men vad som blev en perfekt passning till Tevel vid stolpen som tryckte in slutresultatet 6-1. Hade inte deras målis spelat bra hade nog siffrorna runnit iväg mer.

Därmed är seriesegern säkrad! Vi firade med att dricka varsin bärs och att putta upp Anton Vallos bil ur en gyttjepöl.

En match återstår och den spelas 10e mars mot jumbon FC Braeburn. Det blir spännande att se vem av Tevel och Martin som tar hem skytteligan (de har gjort 9 mål var).

/Rödskägg