SBFF – FFD

By 29 april, 2016Matcher
ola

0 poäng på 2 matcher. Så såg det ut för både oss och kvällens motståndare SBFF. Det skulle alltså utspelas en viktig kamp om 3 poäng på Heden denna sena afton. Sena återbud av Lindskog och Vallo lämnade plats för Bedow (med 3-4 öl i kroppen) och David Ricklund.

Vi visade direkt att FFD var mest intresserade av de 3 pinnarna. Stabilt spel bakåt och framåt. Vi lät inte SBFF hamna i några farliga lägen. Jonas i mål hade kravet att hålla nollan för att få behålla sitt nypressade målvaktsställ. Så det gällde för oss backar att hjälpa honom så mycket vi kunde.

En liten bit in i första halvlek fick David bollen snett utanför straffområdet, han lyfte in mot Ola på bortre stolpen som tryckte in 1-0 i nät från snäv vinkel. Oklart om det var menat som skott eller inlägg, men den gick hur som helst i mål.

Vi hade flera möjligheter till utökad målskörd men 1-0 stod sig till halvtid. Som vanligt snackade vi lite gött innan andra halvlek blåstes igång. Vårt stabila spel höll i sig och vi fortsatte sätta press framåt. Anders fick bollen i sin liberoposition, tog några steg och drog på ett långskott från mittplan. Det blev en projektil till yttersida som letade sig via touch från målvakten (som efteråt visade sig vara en gammal klasskamrat till undertecknad) upp i krysset, 2-0! Anders försökte dölja sträckningen han fick i låret av detta skott men hans plågade ansiktsuttryck avslöjade honom.

Efter 2-0 var det extremt viktigt att inte bjuda in SBFF i matchen. De fick en frispark snett utanför straffområdet som de pangade i kryssribban, närmre än så kom inte SBFF. Istället satte Ola full fart framåt och la en något brant genomskärare men David hade långa ben och kunde snyggt peta in 3-0. Slutscenerna visade ett frustrerat SBFF som började ta till det fula spelet. Mängder av tveksamma tacklingar ledde till slut till att de fick en man utvisad när deras back kapade Martin. Båda lagen var irriterade och språket på planen kanske inte var något man skriver en diktsamling av. Anders nämnde bl.a. något om att använda armbågen i ansiktet på någon.

Vi hade flera chanser att utöka målskörden, Tevel fick bollen lite för långt ifrån sig i ett friläge och målvakten kunde rädda. Tomas var nära att trycka in ett skott. 3-0 stod sig och säsongens första vinst var ett faktum.

Nu vilar vi upp oss över Kristi Himmelsfärd och återkommer igen 12e maj när GKBK står på schemat.

/Rödskägg