Premiären!

Det var några år sedan sist, men i år när FFD firar 10 år är det hög tid att damma av pennan och börja skriva matchreferat igen.

Igår var det dags för årets premiärmatch på Hedens plan nr.6. Motståndet för dagen var Anorak City, ett lag vi aldrig mött tidigare. Vi hade laddat upp med en fin serievinst i inomhusserien samt en kvartsfinalplats i Rover Cup. Jag hade dessutom laddat upp med 2 öl innan matchen så jag kände mig riktigt mjuk och avslappnad.

FFD ställde upp med ett stabilt och bolltryggt lag. Matchen blåstes igång. Inledningsvis kände vi lite på varandra innan vi sakta men säkert började ta kontroll över matchen. Hank slog en pass till David ute på vänsterflanken. David kollade alternativen i straffområdet och fick syn på Samuel vid bortre stolpen. Likt Kim Källström måttade han ett perfekt avvägt inlägg med vänstersulan som Samuel mötte fint med pannan, 1-0!

Efter detta fina mål slarvade vi lite med hemjobbet och Anorak kunde gå på avslut strax utanför straffområdet och placerade fint in 1-1.

Kvitteringen gjorde oss bara starkare och vi fortsatte kriga på. Anoraks målvakt slog en misslyckad utspark som Samuel enkelt kunde norpa åt sig och placera in 2-1! Innan halvtidsvilan kunde David lägga en riktig smörpass till Bergholtz som snyggt tryckte in 3-1.

Vi kände oss starka och fortsatte kriga på i andra. Martin drev uppåt och pangade säkert in 4-1. Alla kämpade ordentligt och gjorde hemjobbet så vi bjöd aldrig in Anorak i matchen. Istället kunde David utöka ledningen när han tryckte in 5-1 från nära håll. Mot slutet av matchen fick vi hörna. Martin kom helt ren i straffområdet och nickade snyggt in 6-1. Efter det kunde dessutom Bedow trycka in 7-1, men målet blev bortdömt då han tog bollen inne i straffområdet efter målvaktens utspark. Matchen slutade alltså 6-1 och en mycket stabil inledning i Klass 3A, där jag har på känn att vi blir farliga i år. Riktigt bra lir av samtliga i laget!

Nästa vecka tar vi oss an Inhouse Tech, som även de knep 3 pinnar i första matchen efter vinst med 4-3 mot Foxtrotters. Vi siktar såklart på ännu en vinst!

/Rödskägg