Slutet på säsongen var lite snål på matchreferat om man säger så. Detta berodde främst på att resultaten inte riktigt gick vår väg efter sommaruppehållet. Vi gjorde dock en hyfsad avslutning och lyckades knipa tredjeplatsen i tabellen, vilket jag tror är den bästa placeringen vi fått på några år.

Nu släpper vi det och hoppar raskt över till nuläget. Igår premiärspelade vi i Nordic Wellness Korpliga. Detta inomhus på konstgräs på Prioritet Serneke Arena. Motståndet stod Axeldropparna för. Detta lag kunde jag inte hitta någon info om överhuvudtaget, så jag hade lite problem att bistå laget med en professionell analys. I mitt huvud föreställde jag mig ett gäng avdankade 40-åringar, men det skulle visa sig vara ett gäng pigga 20-25-åringar. Vår striker Thorsénovic var redan innan matchen på väg att kasta in handduken och gissade på att vi skulle få smisk tvåsiffrigt…

Planen var väldigt smal, vilket jag tror vi hade nytta av. Det visade sig att Axeldropparna var bollsäkra och rullade runt, men FFD visade som vanligt en stabil defensiv. Bra hemjobb av samtliga gjorde att Axeldropparna inte lyckades skapa några extremt farliga chanser. En bit in slog undertecknad en passning från backlinjen till Ola Bandola i mitten, som vände om och drev uppåt i plan likt en hal ål. Han serverade en fin räkmacka till passning till Tevel som stod och tänkte på sin finska barndom framför målvakten. Han vaknade upp ur sitt dagdrömmande och placerade enkelt och snyggt in ledningsmålet, 1-0!

Vi kände oss inte helt nöjda med att bara leda med 1-0. Så en liten stund senare fumlade deras målvakt och slog en felpass till Tevel som var ren framför mål. Tevel som spelat en del FIFA kände att det var dags att hålla inne R1/RB (PS/Xbox) och slå ett placerat skott. Skottet han fick iväg gick som i slowmotion och under tiden passade Tevel på att tänka tillbaka på när han som liten finsk pojk tryckte i sig Karelska piroger en jul på tidigt 90-tal. När han vaknade upp ur dagdrömmen hade bollen gått in i krysset och 2-0 var ett faktum. Mot slutet av första halvlek hade vi ett bra tryck mot deras mål, och borde nästan fått in ytterligare någon balja, men 2-0 stod sig.

I halvtid snackade vi som vanligt lite gött.

I andra halvlek breddades planen en aning. Detta gjorde att Axeldropparna kom fram lite lättare och vi hade aningens svårare att försvara oss. Detta hindrade dock oss inte från att trycka på ytterligare uppåt i plan. Ganska tidigt i andra halvlek fick vi ett inkast högt upp i plan. Vallo ”Somrig Ostsås” kastade ett välplacerat sådant rätt i nävarna på motståndarnas målvakt. Han verkade dock ha dragit en spottloska för mycket i dem, då den gled ur händerna. Där bakom stod Dave och tryckte in trean!

Nu kändes ledningen ganska stabil, men vi ville mer. Martin Luca Toni ”Strömstedt” som var tillbaka från inspelningarna av Så Mycket Bättre visade inga symptom på utmattning. Istället kämpade och slet han tills han till slut roffade åt sig bollen från deras back och tryckte resolut in 4-0!

Nu började orken tryta hos oss och Axeldropparna satte konstant press mot vårt mål. En liten stund efter vårt mål kom 4-1, ganska enkelt. Vi hade svårt att få till uppspelen och slog mest långbollar på chans. Detta ledde till att motståndarna kunde komma flygandes i full fart innan vi hann backa hem i position. På så vis kom deras nästa mål. Inspel från kanten in i mitten och pang, 4-2…

Axeldropparna fortsatte sätta press, men vi släppte in till mer än så. Mycket tack vare att Richard gjorde en extremt stabil andra halvlek i backlinjen! Såklart gjorde även Jonas ett gäng helylleräddningar! Stort tack till Anton B och Anton V för stabila inhopp!

För att sammanfatta: Detta var en riktigt härlig vinst. Min gissning är att Axeldropparna kommer hamna högt upp i vår serie. Skönt att vi bara möter dem en gång…

Nästa match är den 17e nov, motståndet då blir Säve Penguins som även de vann sin första match.

Over and out!

/Rödskägg