BK Stolpskott är det lag FFD har ställts emot flest gånger under sin verksamma tid i Sveriges bästa fotbollsliga: Korpen.
Säsongerna 2009 och 2010 hade vi dem i vår grupp.
2009 torskade vi en match och spelade en oavgjord mot dem. 2010 vann vi båda, varav vi i den sista säkrade seriesegern då vi ganska orättvist vann med 1-0.

Denna match öppnades starkt från FFD’s sida. Två veckor utan matchspel märktes inte av. Det var ett stadigt tryck mot BK Stolpskotts mål. Viktor briljerade med diverse brassefinter, som troligtvis följde med på köpet av hans nya fotbollsskor då han match på match visat prov på fantastiskt spelsinne. I denna match serverade han bl.a. en perfekt avvägd passning in i straffområdet där Sjöa kom i full sula och dundrade bollen i stolpen. Sjöa som också visade prov på karateskills, då han vid ett tillfälle valde att dra på värsta Bruce Lee-sparken och bollen flög mot krysset. Tyvärr hann deras målvakt dit med en näve.

Scherm spenderade större delen av första halvlek åt att hämta bollar på den nyasfalterade parkeringsplatsen jämte plan 6. Hoppas innerligt att de sätter upp skyddsnät där, eller att bilar parkerar där så att det finns någon bromskloss på vägen.

Thorsénovic bjöd även han på värsta FIFA-finten och lurade upp backen på läktaren för att köpa en french hot dog. Finten resulterade i ett friläge där målvakten tyvärr återigen stod för en räddning. Stolpskott skapade inte mycket, men en bit in i första halvlek kontrade de. Yttermitten slickade sidlinjen med bollen och efter kom Bulldozern i full fräs och la en fin glidtackling som tyvärr missade både boll och spelare. Därefter lägger yttermitten in en fin passning snett bak där en annan Stolpskott-spelare  går på kraft och trycker upp bollen i mål. Halvtid, underläge 0-1.

Vi snackar lite gött och konstaterar att resultatet är en smula orättvist med tanke på chanserna vi skapade. Inget läpphängande för det.
Andra halvlek drar igång och FFD fortsätter spela runt, lugnt och kontrollerat. Chanserna fortsätter. Thorsénovic lyckas knycka bollen från deras sista gubbe och kommer ren mot målvakten då backen krokar fast i hans ben. Straff? Ja det borde nog varit det, men domaren hade en annan åsikt.

Tiden blev knapp och FFD tryckte upp spelet. Randersson drog ett skott i ribban, och både Scherm och Däjvid hade några farliga frisparkar. Tyvärr lyckades inte FFD spräcka nollan, utan Stolpskott gick något orättvist segrande ur detta derby.

Kanske är det så att det varit obalans i universum sedan vi så orättvist vann sista matchen mot dem 2010? Om så är fallet är det nu balans igen.
Hur som helst är det inget annat än 3 pinnar som gäller nästa match då vi ställs emot Salta Gubbar.

FFD FTW FFS!