Med en stabil 5-1 seger i ryggsäcken kände sig FFD’s rosa innerfiléer taggade för 3 nya fräscha pinnar.
Motståndarna, FC Wonderland, hade inlett säsongen med en vinst och en oavgjord. Vi kände definitivt att vi skulle råna dem på 3 poäng.
Matchen svängde inledningsvis åt båda hållen, men Wonderland skapade aldrig några egentligen farliga målchanser. Troligtvis för att jag och Anders ”Petter Hansson” höll tätt i backlinjen likt en Libresse Super Wing vid fullt mensflöde, dvs jävligt tätt! 0-0 stod sig efter första halvlek.

En bit in i andra halvlek hände det, vår inhoppare Mikael ”För dagen Lusknäckarn” Larsson lyfte in ett skottinlägg som en av deras backar nickade in i eget mål. 1-0! Hurra! Hurra! Hurra!
FFD fortsatte att sätta press mot Wonderlands mål. Ola ”Inoeta Utoshita” drev upp längs kanten, likt en skräckinjagande samuraj, och såg att Sjöa kom ren utanför straffområdet. En perfekt passning snett bakåt, och ett välplacerat skott vid stolproten senare var 2-0 ett faktum. Eller som Sjöa själv vill minnas målet ”Det var kusligt likt Messi, med en soloprestation förbi 4 gubbar och sen rätt upp i krysset”.

När det återstod ca 30 sekunder av matchen gav sig Kapten Rödskägg (ja, jag skriver om mig själv i tredjepersonsperspektiv) av på en vansinnesfärd mot bollen. Han insåg att deras back troligtvis skulle nå bollen först. Men likt mittfältsgeneralen Stefan Schwarz ansåg han att det är lite fegt och fjolligt att inte gå in i närkamper med full kräm, även om man inte kommer hinna först till bollen. När Rödskägg och deras back närmade varandra fanns det ingen återvändo, bara smälla på och hoppas på det bästa. *SCHMACKABRACKABLAAAM!!!*. Ljudet av hur en knäskål går från en till tre delar ekade över Heden plan 6.

Fy fan vad ont jag fick! (ja, jag byter helt omotiverat till förstapersonsperspektiv) Jag blev liggandes i smärtor någon minut innan jag fick hjälp upp. Dr. Ola petade lite på knät, men där fanns inte längre någon knäskål utan det var helt mjukt. Wonderlands back klarade sig utan några skador.

Kapten Rödskägg (ja, jag byter tillbaka till tredjepersonsperspektiv igen) ger dock inte upp för att en liten knäskål går sönder, han siktar på comeback nästa säsong. Till dess hoppas jag att FFD’s soldater gör mig stolt och hamnar på övre halvan av tabellen.

Over and out, Irish stout!