Premiärnerverna var i gungning, vinden låg stilla och det var ett lätt panikslaget FFD som skulle äntra plan 6 på Heden på torsdagskvällen. Nervositeten gjorde sig påmind redan på väg till matchen när Viktor var tvungen att stanna bilen för att pissa, för att sedan framme på Heden återigen springa och släppa vatten.

Motståndet stod Long Island FC för, ett lag vi inte stött på tidigare. Laget slutade femma i Klass 3D året tidigare. De såg alltså på pappret ut att kunna bjuda upp till en ganska intensiv vals med våra steppdansare.

FFD ställde upp med ett ganska starkt, men vad som senare skulle visa sig otränat, lag. Säsongens nyförvärv Simon ”Petr Cech” Stadler som ska vakta stolparna i år och Anders ”Petter Hansson” Olofsson var på plats och kändes peppade.

Matchen blåstes igång och Long Island tog tidigt kommandot. Våra kämpar hade svårt att få tag på bollen från ett hyfsat passningssäkert motstånd. När vi väl fick kontroll på bollen vågade vi inte hålla i den utan försökte istället lira Barcaspel. Det visade sig dock rätt snabbt att våra direktpassningar inte var så precisa som man kunnat önska.

Micke Räv, Hank the Tank & Viktor från Törnrosdalen, ser ut som barn med skägg.
Micke Räv, Hank the Tank & Viktor från Törnrosdalen, ser ut som barn med skägg.

Ett misslyckat utkast mitt i plan ledde till att Long Island olyckligt kunde kontra in 1-0 i första halvlek. FFD skapade inte mycket farligheter (försäsongens skotträning lyser med sin frånvaro…). Det farligaste vi lyckades prestera var ett pressat skott av Ola ”Ola Rapace” Strömberg som smet en bit utanför.

I andra halvlek vågar vi rulla runt bollen mer, men lyckas ändå inte komma helt i fas. 2-0 blir senare ett faktum, och FFD kommer aldrig riktigt nära ett mål.

Inga sura miner visades efter matchen, utan det diskuterades snarare vad vi skulle kunna förbättra i vårt spel. Vi hoppas även att Simon kan krya på sig från sin ryggskada, som han drog på sig under matchen, och kan vara redo för spel redan nu på torsdag.

I slutändan vill jag ändå skylla förlusten på att vi inte fått våra nya dräkter ännu.

På torsdag går vi för säsongens första seger då vi ställs mot Rackarnas BK, som även de förlorat sin premiärmatch.

Over and out, sauerkraut!