Inför matchen låg Ekebäck etta på 22 poäng, och vi tvåa på 15 poäng (dock med en match mindre spelad). Detta var verkligen en match vi ville vinna och det märktes redan från start. Vi tog löpningar bra, hittade positioner och spelade runt. Vilket snabbt resulterade i att Anton kunde spela fram till David som smällde in 1-0. Ekebäck var skickliga och stundtals var vi helt fel på dom och de kunde slänga in bollar bakom backlinjen som Jonas fick styra bort. Lite senare kunde Anton ta emot en boll på högerkanten som han direktklackade till Samuel som kunde panga på och tvåan var inte långt borta. Istället var det Ekebäck som kom på anfall och kunde trycka in 1-1. Och lite senare resulterade ett grötigt anfall från Ekebäck med att vi flyttade målet en halvmeter bakåt och Jonas kunde precis scoopa upp bollen innan dom tryckte in den.

Ekebäck var bra och snabba, men vi ställde upp till dans. Båda lagen kunde spela ett intensivt och skickligt spel som resulterade i flera farliga avslut. Men det var också hårt stundtals och det small på. Framåt slutet av första halvlek kom en Ekebäckarjävel med dobbarna först mot Anders, som fick gå av med en svullen och blå fot. Detta resulterade i att vi kunde spela med en man mer resten av halvleken, som avslutades med en klassisk Olafrispark, stenhårt, tätt över ribban.

Andra halvleken höll minst lika högt tempo där det kändes som det där målet låg i luften. Richard nickade i ribban. Ett snyggt klapp-klapp från kanten avlutades tätt utanför av Viktor. Och David kunde komma på långskott som smekte stolproten. Nära, nära. På andra hållet så storspelade backarna, även om Anders satt på sidlinjen. Och på flera lägen kunde Jonas storspela i målet och rädda oss från ett snöpligt bakåtmål. När sedan Ghawji med sin fart kunde bryta sig loss, kan vi väl alla hålla med om att målvakten var lite för långt ut för att ta den med händerna. Men med inga linjer är det svårt att säga…

Vi försökte trycka på de sista tre och med några sekunder kvar fick vi hörna, detta var sista chansen. Men tyvärr slog Ola den lite för högt och bollen gick över sidlinjen. Avblåst och 1-1. Nu ligger vi trea och har en bit upp till serieledarna Ekebäck.

Snipp, snapp, slut!
Klapp, klapp, skjut!