Forza FC – FFD!

By 13 januari, 2016Matcher
zlatan

I vanlig ordning försökte jag mig på en analys inför denna veckas möte mot Forza FC. De hade förlorat sin match mot SEB med 8-1, och vi hade vunnit mot SEB med 10-2. Detta borde ju i så fall innebära att vi skulle vinna med 15-20 baljor. Men en sak har jag lärt mig av mina analyser, de betyder ingenting när det gäller Korpen. Redan under uppvärmningen såg man att Forza var ett lag man inte skulle underskatta. Skulle nerverna denna gång sätta stopp för FFD eller skulle vi fortsätta vår något osannolika vinstsvit?

Inledningsvis höll Forza i bollen, rullade runt och jobbade sig metodiskt högre upp i plan. FFD ville inte släppa in något tidigt mål, så vi inledde stabilt defensivt. Efter några minuter fick vi inspark. Jonas drog i vanlig ordning upp en rökare mot mål. Forzas målvakt försökte klistra den. Det visade sig dock att han hade glömt torka av ormsalvan han smörjde låren med innan matchen, så den gled ur nävarna och in i mål! En viss osäkerhet infann sig på planen, om målet var godkänt eller icke. Eftersom bollen inte gick direkt in i mål, utan via målisen dömde domaren korrekt. 1-0 Dummies!

Sedan gick det väldigt snabbt innan Martin med sina långa fötter kunde peta in 2-0. Forza vek inte ner huvudet för detta utan satte istället högre press mot FFDs mål. Efter något passivt försvarsspel från FFDs sida kunde Forza trycka in reduceringen, 2-1.

FFD kämpade dock vidare utan att visa något tecken på oro. Strax därefter fick André bollen i straffområdet och blev kapad, något som från backlinjen såg ut att vara straff. Domaren lät spelet fortsätta. André fick dock tillbaka bollen direkt efter och pangade in 3-1, som någon slags revansch på utebliven straff!

Nu satte Forza stadig press mot FFDs mål, de hade en jobbig kvickfotad striker på topp som ställde till det för oss gång på gång. Till slut gav det utdelning då han nickskarvade in 3-2. Precis innan domarn skulle blåsa av halvleken kunde de kvittera, alltså 3-3 i halvtid.

Med tanke på Forzas 2 snabba mål i slutet av första halvlek kändes matchens utgång ganska oviss. Vi snackade dock som vanligt lite gött och bestämde oss för att vi skulle vinna matchen.

Gissningsvis halvvägs in i andra fick vi en frispark en bit in på offensiv planhalva. Tevel tog plats vid bollen, men även undertecknad tog bestämda steg från backplats mot bollen. Tevel frågade om jag var sugen. Jag var sugen. Jag stod i valet och kvalet mellan att dra på kraft eller att böja in bollen mot bortre stolpen för nickskarv. Jag ville inget hellre än att göra som Scherm gjorde -09 när han bombade in en frispark rätt upp i krysset. Jag vet dock mina begränsningar, när jag går på kraft går bollen ganska många meter över där jag vill att den ska gå. Jag tog det vuxna beslutet. Jag såg Tevel vid bortre stolpen och tänkte att eftersom han lämnade frisparken till mig ville jag ge något tillbaka. Jag måttade en skruvad boll mot bortre, till min förvåning (och även målvaktens) smet den över alla spelare och gled istället direkt in i mål vid stolproten. 4-3!

Nu fick vi luft under vingarna och pressade på. André och Martin lyckades med långa ben vägga sig snyggt igenom försvaret innan Martin med nöd och näppe kunde peta in bollen i mål, 5-3!

Forza slog på extremoffensiven, vilket med några minuter kvar av matchen gav utdelning, 5-4. Nu återstod bara 2-3 minuter av matchen. Forza blev alltmer frustrerade över FFDs ypperliga defensiv och kunde inte skapa några direkt farliga chanser. Matchen blåstes av och säsongens 5e raka vinst var därmed säkrad!

Eftersom vi är ojämnt antal lag i serien står vi över nästa omgång och spelar igen 9e februari. Då är det dags för 3 nybakta rykande färska pinnbrödsjävlar!

/Rödskägg