Vad många inte vet är att det igår spelades en något viktigare match än den på Parken i Pølselandet. Det var nämligen dags för FFD att snöra på sig pjuxen inför match nummer två i Korpens inomhusserie.

Efter att ha njutit i två veckor sedan första omgångens finfina seger var FFD taggade för 3 nya pinnar. Motståndet denna veckan stod Säve Penguins för. Liksom Axeldropparna såg även detta gäng oförskämt unga och pigga ut. Det såg på förhand ut att bli en svettig match.

Matchen blåstes igång och Säve Penguins började med läderkulan (FFDs nyinvesterade Select-kula). De satte full fart direkt. De hade några fräcka dribblers i sitt lag, men det kändes som att de saknade en ordentlig spelidé, FFDs defensiv hindrade dem från farligheter. När vi fick tag i bollen började vi rulla runt, sen helt plötsligt hände det: PANG! BOOM!! TJOFF!!! SCHMACK!!!! 4-0 till FFD efter gissningsvis 10-13 spelade minuter! Det var en sådan snabb målkavalkad att jag knappt minns hur målen gick till. Det var hur som haver Thorsénovic, Tevel, Tomas och Vallo som pytsade baljorna. Efter 4-0 blev FFD lite väl passiva och bjöd in Säve Penguins i matchen. En liten stund senare satte de press och jobbade sig till en hörna. Denna hörna spelades lågt in i straffområdet och de fick på ett skott rätt i krysset på undertecknads juveler. Ny hörna. Även denna gång låg hörna in i smeten och de kunde enkelt trycka in 4-1. Nu fick de luft under vingarna och fortsatte sätta press. En stund senare kunde de på kontring trycka in 4-2. Halvtid.

I paus nåddes vi av budskapet att Zlatan dunkat in 1-0 till Sverige. Av detta fick vi ny energi. Andra halvlek inleddes avvaktande från FFD, vi spelade svårt och Säve fick lätt tag i bollen och satte press. En bit in på halvleken drev de in i straffområdet. Händelsen som nu utspelade sig är lite av en dimma för mig (vet inte om det beror på de två ölen jag drack innan matchen), men på något sjukt jävla vis lyckades jag stå precis i vägen på mållinjen och täcka skottet. Därefter gick returen till Säve som på nytt försökte trycka in baljan. Men då hade den finska mentalisten Tevel på något vis teleporterat sig in jämte mig på straffområdeslinjen och lyckades täcka detta skott. Ny retur! Tiden saktades ner och allt runtomkring mig stannades upp. Jag hörde svag musik spelas som sedan ökade i styrka. Jag såg mig runtomkring, allt var stilla men till slut möttes jag av Tevels blick. Han tittade på mig och nickade lugnande. Musiken blev allt högre och jag förstod att det var Tevel som hade fått mig i trans och börjat spela finsk tango signerad Olavi Virta för att få mig fokuserad. När jag vaknade upp ur transen lyckades Tevel trycka undan bollen precis på mållinjen.

Därefter började FFD sätta lite press igen. Jonas långa fina utsparkar blev en farlig målchans nästan varje gång. Till slut kämpade och slet Martin (som vanligt) och fick tag på bollen och tryckte in 5-2! Strax efter pressade Tevel in slutresultatet 6-2.

Tack alla för en mycket fin match. Under många stunder riktigt snyggt spel. Och som vanligt, riktigt bra hemjobb av samtliga. Återigen visar vi att FFDs numera mångåriga rutin väger tyngre än unga snabba tekniska fötter.

Nästa omgång (1 dec) blir det toppmöte mot Rafters United. De är liksom oss obesegrade och har dessutom inte släppt in ett enda mål än så länge. Det ska det bli ändring på!

Skepp ohoj!

/Rödskägg