Okej, såhär är det va, jag har varit lite dålig på att uppdatera. Vilket har gjort att jag har glömt en del av den här matchen, men den 3 maj mötte vi ett jävla gäng islänningar. Matchen ligger inte riktigt på näthinnan men ungefär såhär gick det till, i alla fall så som jag kommer ihåg det.

Ett FFD skärrat efter vår kaptens brutala knäskada klev ut på plan denna torsdag. För dagen med en inlånad polare till Andom, Josef och Ghawji. Han spelar till vardags i Tibia, vår nemesis, och är fotbollens Brock Lessnar. Fast utan ett svärd tatuerat mellan sina pecs, eller vad vet jag om det. Jag kallar honom Bulten. Den här killen skjuter hårdare än ingen annan i hela ligan, har en sjuhelvetes teknik men lite sämre kondition.

FFD spelade som Barcelona på en av sina bättre dagar. Men tyvärr var FC Island minst lika bra som Chelsea. Passningsäkra, löpstarka och tekniska. Men vi höll emot bra. Dock så hade inte Andom (som ställde upp som målvakt dagen till ära) en chans när Islands A-landslag satte 1-0 efter mycket hög press.

Men FFD läste deras svagheter, då Ola vid flertalet tillfällen fick chansen utanför straffområdet. Kom från höger och kunde vika in på skott. Ola som har det näst hårdaste skottet i ligan sänkte en kille i motståndarlaget med en 100 km/h kanonkula rakt i plytet. Ett skott som smekte ribban. Nåt utanför och flera som stoppades av backlinjen.

Matchens höjdpunkt var dock när mannen med de magiska skorna, Viktor ”Messi” Törngren, hoppade upp på ett av de snyggaste volleyskotten som skådats i mannaminne. Hans hang-time var 2-3 sekunder, minst. Skottet var näst intill perfekt, men tätt utanför!

Vår backlinje gick in hårt men perfekt i varje närkamp men när en liten jävla islänning slank igenom så var 2-0 ett faktum. Otagbar för Andom som låg som ett streck i luftrummet.

Vi storspelade första halvlek men hade inte turen med oss. Vi visste att målen inte var långt borta, då steg Björn fram i sin första match för säsongen och tryckte dit FFD’s mycket välförtjänta första mål. Vi fortsatte spela helt outstanding och hade chans på chans. Jag (Hank) klackade en boll precis utanför stolproten och Bulten smekte ribban med en frispark. Dock så lät vi FC Island göra 3-1.

Nu var det allt ett inget och vi satte igång ”extrem offensiven”. Viktor tog emot bollen med ryggen mot mål, innanför straffområdet. Han fick direkt en back i ryggen och hade inga direkta spelalternativ. Då gör denna back det mest idiotiska han kan göra, han trycker till Viktor bakifrån, så han flyger som en liten jävla vante och straffen är ett faktum. Bulten går upp till straffpunkten, han går på både placering och kraft på en och samma gång, han skjuter hål på nätet, helt sjukt. 3-2. Men FFD har inte tid att göra 3-3, vilket, helt ärligt, vore det mest rättvisa resultat denna match.

Skrivet den 25/5 men bakpublicerat till den 4/5.