Den glömmer jag aldrig

By 26 augusti, 2016Matcher
ffd_sbff_9-0

Efter 2 månaders uppehåll var det så dags att snöra på sig känguruskinnet igen. Efter sena avhopp och skadekänningar fick vi in starka inhoppare i form av Anton, Carl-Johan och den gamla FFD-kungen Ghawji.

Motståndet stod SBFF för, som vi vunnit mot med 3-0 i vårens drabbning.
För att ha någon chans i toppstriden var vi piskade att håva in 3 pinnar denna omgång.

Ett piggt och taggad FFD tog direkt initiativet i matchen. Micke drev upp, drog på ett skott, returen gick till Martin. Han fick på ett riktigt dragskott som rullade från knähöjd ner till spetsen på hans adidas innan bollen nådde nät, 1-0!
FFD fortsatte sätta press uppåt. Tevel fick bollen strax efter mittplan. Tevel som istället för att träna i sommar hade studerat Jari Litmanens anfallsteknik från sin VHS-samling. Inspirerad av detta lurade han enkelt bort en motståndare, drev utmed kortlinjen mot målet och kollade passningsalternativen. Inga solklara sådana fanns så han valde istället att finta ännu mer och att fortsätta mot mål innan han läckert petade in 2-0! Ett solomål av hög klass. Titeln på detta inlägg hänvisar till detta mål, men kom också att handla om matchen i sig.
Stadigt försvar av Anders, Carl-Johan, Anton och Ola gjorde att Jonas fick en ganska smärtfri halvlek i mål.
Innan halvtid kunde Tevel trycka in 3-0, ett mål jag inte riktigt minns hur det gick till pga andra halvleks kommande målfest.

I paus kändes ledningen betryggande och det skulle mycket till för att detta stabila FFD skulle tappa ledningen.
Direkt i andra fortsatte det fina liret. Tevel tryckte tidigt in sitt hattrick, 4-0!
Här gick luften ur SBFF och resten av matchen var lite av en uppvisning från oss. Deras enda chans att komma ikapp var att lyfta upp större delen av laget. Detta resulterade i att vi gång på gång kunde komma till frilägen, vi lirade snyggt och Tevel tryckte in 5-0! Carl-Johan var inte riktigt nöjd med att vara placerad på backplatsen så jag tillät honom att springa högre upp i plan. Detta resulterade i att han nära mål läckert kunde klacka in 6-0. Sen lirade vi oss snyggt fram till öppet mål, men Carl-Johan var generös och serverade Micke som kunde peta in bollen på mållinjen, 7-0. Strax därefter tryckte Micke även in 8-0. Målfesten avslutades när Hank snyggt passade fram Ghawji som tryckte upp slutresultatet 9-0 i nät! Siffrorna kunde blivit ännu större då vi hade väldigt många chanser, Ola var nära flera gånger och förtjänade nästan ett mål.

Eventuellt kan målordningen varit annorlunda, svårt att komma ihåg när siffrorna rann iväg så.
De här är FFDs största vinst genom tiderna (om man bortser från förra årets inomhusserie) och en match jag sent kommer glömma.

Nästa vecka fortsätter vi målfesten då vi ska ha revansch mot GKBK!

/Rödskägg