7 baljor och en hjärnskakning

By 10 februari, 2016Matcher
Zinedine Zidane

Igårkväll var det äntligen dags för match igen efter en månads uppehåll. Motståndet för kvällen stod Locksley City för. Inför matchen låg de i mitten av tabellen med 3 vinster och 2 förluster. Min undersökning inför matchen visade också att de lirade utomhussäsongen i en klass över oss. Vi väntade oss en jämn kamp om poängen.

Sent återbud av Sjöa gjorde att vi fick klara oss på 9 gubbar, det kändes dock inte som att det var något hinder för oss då alla kändes peppade. Matchen drog igång och Locksley började med bollen. Liksom tidigare matcher vill vi gärna känna lite på motståndet innan vi lägger in vår attack. Vi lät dem rulla lite, men effektivt försvarsspel gjorde att de inte skapade några farligheter. Istället började vi pressa på uppåt i planen, och en bit in i första halvlek flög bollen upp i luften en bit utanför straffområdet. Där stod Bedow och började måtta en volley. Han gick in i sitt huvud och mindes plötsligt matchen mellan Real Madrid – Bayer Leverkusen 2002. Zinedine Zidanes sjuka volley satte sig på hans näthinna. Några sekunder senare när bollen damp ner mot hans fot klippte han till direkt. PANG! 1-0. Matchens (säsongens?) snyggaste mål! Ungefär så här såg det ut: https://www.youtube.com/watch?v=QryFUtRtUiM

Liksom tidigare matcher brukar det bara rulla på när vi gjort första målet. Samma sak här. Strax efter målet kunde Martin trycka in 2-0. Tevel drog ett stenhårt skott i ribban så det ekade i hela arenan. I några sekunder var jag orolig att målramen skulle falla isär, men den höll och inget mål denna gången. En stund senare kom ett inspel från kanten in till Vallo som skarvade in 3-0. Locksley ville pressa på, men Rödskägget i backlinjen ville inte det. Inspirerad av Maxwells fina försvarsspel i FIFA 16 kom brytning på brytning som gjorde att de inte kunde skapa några farligheter. Strax innan halvtid fick de en hörna, som efter lite passivt försvarsspel, resulterade i 3-1. Vi kände oss inte speciellt oroliga utan fortsatte sätta press. Jonas drog upp en av sina fint måttade utsparkar. Den smet förbi deras sista gubbe och Tevel kunde läckert skarva in 4-1 med sin finska sisu-skalle. Tevel som dessförinnan bröstat upp sig och sänkt en av deras spelare som kom med skallen rätt in i hans vältränade (och inoljade) torso. En skakig spelare reste sig efter vad som såg ut som en lätt hjärnskakning. Hans öde den här matchen skulle dock bli värre än så här, det återkommer jag till lite senare.

Minnet sviker om vi gick till halvtidsvila med detta resultatet eller om det stod 4-2. Hur som helst så fick Locksley en straff (precis innan eller precis efter halvtid) där de tryckte in 4-2. Vi bytte aldrig planhalva efter halvtid så därav viss förvirring. Här skulle man kunna tro att nerverna skulle komma in i matchen. Men icke! Istället köttade vi på med siktet inställt på seriesegern som kommer allt närmre. Jonas storspelade i mål och stod för en riktigt sjuk räddning på en retur som ska vara mål 10 gånger av 10! Lite senare var det lite grötigt utanför Locksleys straffområde innan Vallo fick tag på bollen och pressade in 5-2. Nu kändes segern säker, men vi var inte riktigt nöjda där. Full fart framåt och bollen letade sig upp till Tevel som petade in en klassisk tåpaj i mål, 6-2!

Locksley försökte allt i sin makt för att skapa målchanser, men effektivt försvarsspel av samtliga FFD-spelare gjorde att de inte kom igenom. Viktor hoppade upp i en nickduell och fick sin axel på vad han trodde var bollen, men vad som senare skulle visa sig vara spelarens, som Tevel tidigare sänkt, huvud. Han föll till backen i fosterställning och tårar hållandes för sitt huvud. En ganska otäck syn, där vi undrade om inte ambulans borde tillkallas. Locksleys spelare verkade dock inte speciellt brydda utan hjälpte honom av plan och lät honom ligga där. Efter vårt hårda, men rättvisa (?) spel var domaren på Locksleys sida resten av matchen och gav dem frispark för minsta lilla närkamp vi var inblandade i.

Nu återstod inte mycket av matchen, men Martin var inte nöjd med att bara ha gjort en balja den här matchen utan tryckte istället in 7-2. Det sista som hände var att Locksley fick frispark som skarvades på Martin i muren in till slutresultatet 7-3.

Med våra 7 baljor gjorde vi lika många mål som Locksley släppt in totalt under sina 5 första matcher, stabilt!

Vi är 5 poäng före tabelltvåan Rafters, så vid vinst nästa omgång kan vi säkra seriesegern! Målskyttar: Martin 2, Tevel 2, Anton V 2, Anton B 1

/Kapten Rödskägg