Stunden var kommen för vårsäsongens sista och mest efterlängtade match, den mot You Got Male. I  laget spelar Stutsfarmarns pajk, en bekantskap för några FFD’are. I laget återses även en av Serie M’s bästa spelare Affe, som är bekant för oss ICA-lirare. You Got Male hade samlat ihop 7 poäng inför vårt möte med dem, varav vinst i senaste omgången. Även vi vann senaste omgången så vid vinst här hade vi chans att gå upp i serieledning.

Humöret var på topp i båda lagen, matchen blåstes igång. Den inleddes jämnt men utan några stora farligheter åt något håll. Richard fick dock vid några tillfällen visa vilken ypperlig målvakt han faktiskt är (fast han inte vill). Martin slet sig fram längs kanten och hade lite wrestlingmatch med en av motståndarna. Martin låg i princip på marken när han tryckte sig upp och gjorde en nacksving på motspelaren! Raw power! Slitet resulterade i en frispark för FFD. Tevel gick snabbt fram till bollen, motståndarna trodde han skulle gå på skott. Istället körde han en finsk variant han lärt sig som liten pojk, en läcker passning inåt i plan som Martin stenhårt dundrade in vid bortre stolpen, 0-1!

I halvtid snackade vi som vanligt lite gött och tänkte att den här matchen måste vi vinna.
I andra halvlek kom You Got Male ut som ett nytt lag, de höll i bollen likt Barcelona. FFD visade dock prov på en stabil defensiv och släppte inte till några farligheter. Att möta Anders och Ola i backlinjen är som att springa rakt in i en tegelvägg, som en vis man en gång sa.
Vi kunde istället gå på kontring. FFD åkte på en ful kapning strax utanför straffområdet och vi skrek på domarn att vi ville ha frispark. Han lät istället spelet fortsätta och vi gick på skott som Thorsénovic läckert styrde in till 0-2!

Nu kändes ledningen trygg, men You Got Male var inte sugna på att ge upp så snabbt. En liten stund senare lyckades de göra ett mål som var väldigt likt det Thorsénovic gjorde några minuter innan. Thorsénovic som vilat sig i form några matcher innan denna kände att det inte räckte med 1 mål, utan ville mer. Mot slutet av matchen gjorde han ett riktigt gött solonummer som jag inte kan beskriva riktigt för svettdimman låg tät över mitt huvud. Hur som helst så gjorde han mål och satte slutresultatet 1-3!

Med 4 min och 45 sek kvar åkte Martin på ett gult kort, vilket innebär 5 min utvisning. Så de sista fem fick vi spela med en man kort, tyckte dock vi löste det bra och bjöd inte riktigt in till några direkta farligheter.

Resultatet gjorde att vi klättrade till andraplatsen i tabellen. Nu under sommaren drar vi igång FFD Summercamp och siktar in oss på att ta över serieledningen i höst!

Sommaruppehåll långboll
/Rödskägg